Traditionele Zwitserse Kaasfondue
Recepten
Tradoionele Zwitserse Kaasfondue
Heerlijke Zwitserse kaasfondue, makkelijk te maken en heerlijk om op te eten!
Porties
4 personen
Bereidingstijd
1 uur
Maaltijd
Hoofdgerecht
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Stap 1
Zorg dat de kaas geraspt is en op kamertemperatuur is.
Stap 2
Plet een teentje knoflook, halveer het en wrijf de (fondue)pan er mee in. Voor een sterkere knoflooksmaak kunt u de teentjes in de pan laten en meekoken. Voor een nog sterkere knoflooksmaak kun je een teentje uitpersen in de wijn.
Stap 3
Maak de maïzena aan met een scheut wijn.
Giet de wijn in de pan en breng tot net onder de kook, tot het bruist. Vis de toegevoegde knoflook er weer uit. Voeg een scheutje citroensap toe, hierdoor smelt de kaas beter, en het zorgt voor een homogener mengsel.
Stap 4
Voeg de kaas toe, beetje bij beetje, onder voortdurend roeren laten smelten.
Wanneer alle kaas gesmolten is en het nog nog niet goed gebonden is, kunt u het maïzenapapje toevoegen.
Het kaasmengsel niet te hard laten koken en niet te lang verhitten. Het wordt dan rubberachtig en moeilijk te verteren.
Naar wens kirsch toevoegen.
De fondue binden of verdunnen totdat de gewenste dikte ontstaat.
Stap 5
Voeg een beetje nootmuskaat en peper toe en de fondue is klaar.
Ingrediënten
- 400 gram Zwitserse Emmentaler
- 400 gram Zwitserse Gruyère
- 4 dl droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel maïzena
- Scheutje citroensap
- 1 borrelglaasje Kirsch (optioneel)