Pasta met bloemkool en worst
Recepten
Pasta met bloemkool en worst
Heerlijke pasta met bloemkool en worst, makkelijk te maken en heerlijk om op te eten!
Porties
4 personen
Bereidingstijd
30 minuten
Maaltijd
Hoofdgerecht
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in plakken en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Rits de blaadjes van de takjes tijm af en strooi deze samen met een goede snuf zeezoutvlokken en een gekneusd teentje knoflook over de bloemkool. Besprenkel alles met een goede scheut olijfolie. Meng alles goed door elkaar en leg de plakken bloemkool naast elkaar, zodat ze niet op elkaar liggen.Zet de bloemkool 10 min in de oven. Keer de plakken en bak nog eens 10 min. Haal de bloemkool uit de oven als de bovenkant eerder bruin begint te worden.Stap 2
Kook ondertussen de pasta in 8 min ‘al dente’ volgens de aanwijzing op de verpakking. Snipper de ui en snijd de worstjes in stukken. Zet een pan op het vuur waar straks alles in past. Fruit de ui in een eetlepel olijfolie en voeg de worst toe. Bak deze gaar en bruin. Voeg de pesto en een scheut melk toe. Warm dit even door op laag vuur.Stap 3
Giet de pasta af en schep hem door de worst met pesto heen. Inmiddels is de bloemkool ook klaar, schep deze ook door de pasta. Proef en breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper.Stap 4
Stap 5
Strooi de Parmigiano Reggiano en de geroosterde pijnboompitjes over de pasta heen en serveer de cherrytomaatjes ernaast.Ingrediënten
Bij ons in de winkel verkrijgbaar:- Olijfolie (om te bakken)
- Zeezoutvlokken rozemarijn
- 400 gr pasta penne
- 1 potje groene pesto (ong 100 gr)
- Scheutje melk
- Peper
- 100 gr geraspte Parmigiano Reggiano
- 50 gr pijnboompitjes
- 1 bloemkool
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes tijm
- 1 ui
- 250 gr (Italiaanse) verse worstjes
- 250 gr cherrytomaatjes