Ovenschotel met salami en mozzarella

Recepten

Ovenschotel met salami en mozarella

Heerlijke ovenschotel met salami en mozarella, makkelijk te maken en heerlijk om op te eten!

Porties

4 personen

Bereidingstijd

20 minuten + 20m oven

Maaltijd

Hoofdgerecht

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Zet een pan water op voor de pasta. Snijd de paprika en courgette in stukjes. Verhit een beetje olie of boter in een grote koekenpan of hapjespan. Voeg de paprika en courgette toe en roerbak een paar minuutjes. Breng de groenten op smaak met een snufje peper, zout en Italiaanse kruiden.

Stap 2

Kook ondertussen de pasta ‘al dente’ in ca 10 minuten en giet daarna af. Leg 6 plakken salami apart en snijd de rest in grove stukken. Voeg deze toe aan de groenten in de pan en doe dan de passata erbij. Voeg als laatste de gekookte pasta toe aan de pan en schep alles goed door elkaar.

Stap 3

Doe de helft van het pastamengsel in een ingevette ovenschaal. Verdeel hier overheen de helft van de mozzarella in dunne plakjes, een handje parmigiano reggiano en wat basilicumblaadjes. Dek af met de rest van het mengsel. Verdeel hier de rest van de mozzarella en de parmigiano reggiano over. Leg als laatste de overige 6 plakjes salami op de ovenschotel.

Stap 4

Zet de ovenschotel met salami 20 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Garneer de ovenschotel met wat verse basilicum.

Ingrediënten

Voor dit recept is bij ons verkrijgbaar:

  • 250 gr Farfale pasta
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 50 gr parmigiano reggiano
  • 400 ml passata
  • 1/2 el Italiaanse kruiden

Nog even halen bij een van onze buren:

  • 120 gr salami (broodbeleg)
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • verse basilicum
0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar assortiment
      Apply Coupon