Kaassoep met bosuitjes

Recepten

Kaassoep met bosuitjes

Heerlijke kaassoep met bosuitjes, makkelijk te maken en heerlijk om op te eten!

Porties

4 personen

Bereidingstijd

20-30 minuten

Maaltijd

Hoofdgerecht

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Stap 1

Haal de Camembert een half uur van te voren uit de koelkast zodat deze mooi op kamertemperatuur kan komen. Snijd de camembert in kleine blokjes/stukjes. Hoe kleiner de stukjes, hoe makkelijker de camembert smelt.

Stap 2

Maak de bechamelsaus. Smelt de boter, roer de bloem erdoor en voeg dan beetje bij beetje de groentebouillon toe, tot alles op het kookpunt is.

Stap 3

Voeg de camembert en de knoflook toe en roer tot de kaas gesmolten is.

Stap 4

Voeg de wijn aan de soep toe en laat het 10 minuten zachtjes koken, zodat de alcohol kan verdampen.

Stap 5

Garneer in de soepkom met wat fijn gesneden bosuitjes en de geraspte Zwitserse Gruyère.

Ingrediënten

In de winkel verkrijgbaar:

  • 200 gram Camembert
  • 25 gram geraspte Zwitserse Gruyère
  • 100 ml droge witte wijn
  • 50 gram roomboter

Nog even bij een van de buren halen:

  • 30 gram bloem
  • 800 ml groentebouillon
  • Bosuitjes
  • Teentje knoflook
0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar assortiment
      Apply Coupon