Kaassoep met bosuitjes
Recepten
Kaassoep met bosuitjes
Heerlijke kaassoep met bosuitjes, makkelijk te maken en heerlijk om op te eten!
Porties
4 personen
Bereidingstijd
20-30 minuten
Maaltijd
Hoofdgerecht
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Stap 1
Haal de Camembert een half uur van te voren uit de koelkast zodat deze mooi op kamertemperatuur kan komen. Snijd de camembert in kleine blokjes/stukjes. Hoe kleiner de stukjes, hoe makkelijker de camembert smelt.Stap 2
Maak de bechamelsaus. Smelt de boter, roer de bloem erdoor en voeg dan beetje bij beetje de groentebouillon toe, tot alles op het kookpunt is.Stap 3
Voeg de camembert en de knoflook toe en roer tot de kaas gesmolten is.Stap 4
Voeg de wijn aan de soep toe en laat het 10 minuten zachtjes koken, zodat de alcohol kan verdampen.Stap 5
Garneer in de soepkom met wat fijn gesneden bosuitjes en de geraspte Zwitserse Gruyère.Ingrediënten
In de winkel verkrijgbaar:
- 200 gram Camembert
- 25 gram geraspte Zwitserse Gruyère
- 100 ml droge witte wijn
- 50 gram roomboter
Nog even bij een van de buren halen:
- 30 gram bloem
- 800 ml groentebouillon
- Bosuitjes
- Teentje knoflook