Jouw Winkelwagen

Geen producten in je winkelmand.

Selecteer een pagina
Ovenschotel met salami en mozzarella

Porties

4 personen

Bereidingstijd

20 min + 25 min oventijd

Maaltijd

Hoofdgerecht

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Ingrediënten

Voor dit recept is bij ons verkrijgbaar:

  • 250 gr Farfale pasta
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 50 gr parmigiano reggiano
  • 400 ml passata
  • 1/2 el Italiaanse kruiden

Nog even halen bij een van onze buren:

  • 120 gr salami (broodbeleg)
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • verse basilicum

Stappenplan

Hier vind je een volledig stappenplan van A tot Z

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Zet een pan water op voor de pasta. Snijd de paprika en courgette in stukjes. Verhit een beetje olie of boter in een grote koekenpan of hapjespan. Voeg de paprika en courgette toe en roerbak een paar minuutjes. Breng de groenten op smaak met een snufje peper, zout en Italiaanse kruiden.

Stap 2

Kook ondertussen de pasta ‘al dente’ in ca 10 minuten en giet daarna af. Leg 6 plakken salami apart en snijd de rest in grove stukken. Voeg deze toe aan de groenten in de pan en doe dan de passata erbij. Voeg als laatste de gekookte pasta toe aan de pan en schep alles goed door elkaar.

Stap 3

Doe de helft van het pastamengsel in een ingevette ovenschaal. Verdeel hier overheen de helft van de mozzarella in dunne plakjes, een handje parmigiano reggiano en wat basilicumblaadjes. Dek af met de rest van het mengsel. Verdeel hier de rest van de mozzarella en de parmigiano reggiano over. Leg als laatste de overige 6 plakjes salami op de ovenschotel.

Stap 4

Zet de ovenschotel met salami 20 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Garneer de ovenschotel met wat verse basilicum.

Meer recepten

Recepten die je misschien ook leuk vindt

Broccolitaart

Broccolitaart

4 personen 30 min + 25 min oventijdHoofdgerechtMakkelijkIngrediënten Bij ons in de winkel verkrijgbaar: 250 gram roombrie 3 eieren 150 gram cashewnoten Bij een van onze buren halen: 500 gram broccoli 125 ml crème fraiche 8-10 plakken bladerdeeg Stappenplan Hier vind...

Lees meer
Pasta met bloemkool en worst

Pasta met bloemkool en worst

4 personen 30 min Hoofdgerecht Gemiddeld Ingrediënten Bij ons in de winkel verkrijgbaar: Olijfolie (om te bakken) Zeezoutvlokken rozemarijn 400 gr pasta penne 1 potje groene pesto (ong 100 gr) Scheutje melk Peper 100 gr geraspte Parmigiano Reggiano 50 gr...

Lees meer
Kaassoep met bosuitjes

Kaassoep met bosuitjes

4 personen 20-30 minutenHoofdgerechtMakkelijkIngrediënten In de winkel verkrijgbaar: 200 gram Camembert 25 gram geraspte Zwitserse Gruyère 100 ml droge witte wijn 50 gram roomboter Nog even bij een van de buren halen: 30 gram bloem 800 ml groentebouillon Bosuitjes...

Lees meer

Kom proeven

Hoogzandveld 38a
3434 EE Nieuwegein

Openingstijden

ma t/m do 09:00 - 18:00
vr 09:00 - 20:00
za 08:00 - 17:00

Bel ons

030 633 8671