Délice de Bourgogne
De kaas is qua verschijning en textuur gelijk aan de klassieke
brie. De buitenkant is geelachtig-wit van kleur, met een zachte,
krijtachtige stoffige korst. Uit de pittige, roomachtige zuurheid
blijkt dat crème fraîche wordt toegevoegd. De smaak is zacht
maar heeft net wat meer karakter dan een gewone brie.
Robiolino dello Spazzacamino
Deze Robiola-kaas gemaakt van zuivere gepasteuriseerde geiten-
melk en rijpt 2 maanden in grotten. Het zuivel is elastisch en
bedekt met kleine oogjes en is wit van kleur met stro-gele tinten.
De kaas heeft een zanderige, gewassenkorst met lichte (eetbare)
Schimmel. De smaak aangenaam, iets fris en hartig.
Blue Stilton
De Engelsen noemen hun Blue Stilton, de koning der kazen. De kaas
is vernoemd naar de plaats waar het ontdekt werd, en niet waar het
gemaakt wordt. De Blue Stilton mag enkel gemaakt worden in
Derbyshire, Nottinghamshire en Leicestershire. De smaak is lichtelijk
scherp, romig met notige tonen in de nasmaak.
Oudwijker Toma Pietra
De kaas heeft het typisch verweerde uiterlijk van een bergkaas uit de
Alpen, maar wordt gewoon gemaakt in onze eigen polder in Lopikerkapel.
De plakkerige korst is licht oranjebruin van kleur met een witgrijs waas
van schimmel. De geur doet sterk denken aan het bos en vochtige
kelderruimten. De smaak blijft achter in de mond hangen met een lichte
“bitter”.