Kaasplank v/d week 21

Délice de Bourgogne

De kaas is qua verschijning en textuur gelijk aan de klassieke

brie. De buitenkant is geelachtig-wit van kleur, met een zachte,

krijtachtige stoffige korst. Uit de pittige, roomachtige zuurheid

blijkt dat crème fraîche wordt toegevoegd. De smaak is zacht

maar heeft net wat meer karakter dan een gewone brie.

Robiolino dello Spazzacamino

Deze Robiola-kaas gemaakt van zuivere gepasteuriseerde geiten-

melk en rijpt 2 maanden in grotten. Het zuivel is elastisch en

bedekt met kleine oogjes en is wit van kleur met stro-gele tinten.

De kaas heeft een zanderige, gewassenkorst met lichte (eetbare)

Schimmel. De smaak aangenaam, iets fris en hartig.

Blue Stilton

De Engelsen noemen hun Blue Stilton, de koning der kazen. De kaas

is vernoemd naar de plaats waar het ontdekt werd, en niet waar het

gemaakt wordt. De Blue Stilton mag enkel gemaakt worden in

Derbyshire, Nottinghamshire en Leicestershire. De smaak is lichtelijk

scherp, romig met notige tonen in de nasmaak.

Oudwijker Toma Pietra

De kaas heeft het typisch verweerde uiterlijk van een bergkaas uit de

Alpen, maar wordt gewoon gemaakt in onze eigen polder in Lopikerkapel.

De plakkerige korst is licht oranjebruin van kleur met een witgrijs waas

van schimmel. De geur doet sterk denken aan het bos en vochtige

kelderruimten. De smaak blijft achter in de mond hangen met een lichte

“bitter”.

Bekijk meer kaasplankjes

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar assortiment
      Apply Coupon