Kaasplank v/d week 6

Oudwijker Toma Cigno

Deze kaas uit Lopikerkapel heeft een korst van natuurlijke,

grijswitte schimmel. De smaak van de kaas is zoet, lichtzuur

en verfijnd. Onder de korst is de kaas vrij zacht en de kern is

wat steviger van structuur.

Petit Tourtain

Door de witte korst te behandelen met pekelwater

ontstaat er een unieke specialiteit met een romig

zuivel, maar tegelijk een zeer aromatische smaak vol

karakter.

Bufflone d’Argental

Deze Franse zachte kaas is gemaakt van verse volle

buffelmelk. Na het zouten wordt de korst voorzichtig

gewassen met zout water. Tijdens het rijpingsproces

vormt zich de korst en krijgt deze een licht oranje kleur.

Het wordt dan bedekt met een fijn dons van witte schimmel.

Vintage Cheddar

Deze Cheddar heeft een rijpingsperiode van maarliefst

18 maanden. Dit resulteert in stevige kaas met een volle

en complexe smaak. Heerlijk voor bij de borrel, maar ook

goed te gebruiken in gerechten.

Bekijk meer kaasplankjes

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar assortiment
      Apply Coupon