Merlijn Geitenbrie
Een Belgische geitenbrie met een bijzondere kern. De kern
van deze kaas heeft de kenmerkende rulle structuur van
geitenkaas terwijl de kaas langs de rand mooi lopend is. De
smaak is fris, met een lichte paddenstoelen aroma en is bijna
fruitig te noemen.
Gorgonzola Dolce
Gorgonzola wordt gemaakt van twee soorten melk. De wrongel
gemaakt van avondmelk wordt gemengd met de wrongel van
ochtendmelk. De schimmelgroei wordt versterkt door de
wrongel te doorboren met koperen pennen. Deze Gorgonzola
Dolce rijpt ongeveer 2 maanden. De structuur van deze kaas is
romig en zacht, de smaak is mild met een klein zoetje.
Oudwijker Toma Cigno
De kaas heeft een korst van natuurlijke, grijswitte schimmel.
Maar de ruwe bolster heeft een blanke pit. Letterlijk. Want de
smeuïge kaas onder die grijzige korst is licht van kleur, met weinig
oogjes. En met een heerlijke smaak. De jonge kaas proeft zoet en
verfijnd. Door rijping gaat de smaak naar lichtzuur, met een lange
en complexe nasmaak.
Kaltbach Gold
De kaas heeft een subtiele maar pikante smaak met een karamel-
toets en wat kruidige tonen in de nasmaak, wat zorgt voor een
ideale balans. Een waar meesterwerk van kaaskunst, een goudstuk
uit de beroemde Kaltbach grot, de 16 miljoen jaar oude zandsteen
grot waar de kaas rijpt.