Cobergher
Een halfharde Belgische trappistenkaas, natuurgerijpt met
roodbacterie, waardoor hij een rijke, milde, rijpe en verfijnde
smaak krijgt. Deze kaas is glad van structuur en mooi romig.
Door de kenners geprezen. Bereid uit gepasteuriseerde melk.
Oudwijker Stella
Deze roodflora kaas wordt gemaakt van melk van de zeldzame
Nederlandse waterbuffel. En dat maakt de kaas bijzonder. Stella
heeft een eigenzinnige en uitgesproken smaak. Gemaakt in
Lopikerkapel.
Roquefort
Deze blauwaderkaas is bereid uit rauwe schapenmelk en gerijpt
met de schimmel ‘penicillium Roqueforti’ in de natuurlijke grot
van de Combalou. Het zuivel blijft zacht en smelt op de tong. De
smaak is pittig en licht zoutig.
Beaumont
Dit type Beaufort wordt geproduceerd in de Savoie. De kaas
wordt gemaakt door de melk eerst te verwarmen voor er stremsel
aan toe te voegen. De kaas wordt vervolgens in beukenhouten
vormen gedaan, geperst en gezouten. De rijping duurt ongeveer 12 maanden. De smaak is kruidig, vol en complex.