Kaasplank v/d week 50

Cobergher

Een halfharde Belgische trappistenkaas, natuurgerijpt met

roodbacterie, waardoor hij een rijke, milde, rijpe en verfijnde

smaak krijgt. Deze kaas is glad van structuur en mooi romig.

Door de kenners geprezen. Bereid uit gepasteuriseerde melk.

Oudwijker Stella

Deze roodflora kaas wordt gemaakt van melk van de zeldzame

Nederlandse waterbuffel. En dat maakt de kaas bijzonder. Stella

heeft een eigenzinnige en uitgesproken smaak. Gemaakt in

Lopikerkapel.

Roquefort

Deze blauwaderkaas is bereid uit rauwe schapenmelk en gerijpt

met de schimmel ‘penicillium Roqueforti’ in de natuurlijke grot

van de Combalou. Het zuivel blijft zacht en smelt op de tong. De

smaak is pittig en licht zoutig.

Beaumont

Dit type Beaufort wordt geproduceerd in de Savoie. De kaas

wordt gemaakt door de melk eerst te verwarmen voor er stremsel

aan toe te voegen. De kaas wordt vervolgens in beukenhouten

vormen gedaan, geperst en gezouten. De rijping duurt ongeveer 12 maanden. De smaak is kruidig, vol en complex.

Bekijk meer kaasplankjes

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar assortiment
      Apply Coupon