Kaasplank v/d week 49

Mont d’Or

Traditoneel en beroemde seizoenkaas uit de Comté. Deze

lepelkaas is verkrijgbaar van september tot maart en wordt

omringd door boomschors. Tijdens de korte rijping wordt de

kaas gewassen met pekelwater, wat zorgt voor een mooie

korst en volle smaak. De smaak is zacht en smeuïg met tonen

van noten en paddenstoelen.

Passendale Caractère

Deze Belgische kaas uit het gelijknamige dorpje, wordt volgens

een traditioneel recept en met veel zorg door kaas-

meesters bereid. Vervolgens rijpt hij gedurende 4 maanden in

de kaaskelders. Deze kaas is een perfecte harmonie tussen een

pittige en karaktervolle smaak en de typische smeuïge gaatjes-

structuur.

Shropshire Blue

Deze blauwschimmel met oranjeachtige tint (dankzij de

natuurlijke kleurstof Anatto) is van binnen homogeen, bros en

heeft een mooie marmering. De textuur is zacht, waardoor deze

smelt in de mond zonder te overheersen. De smaak is vol en

wat pittiger.

Carmen Trufa

Een type Manchego met truffel. Deze Spaanse schapenkaas rijpt

circa 15 weken. Hierdoor is de kaas nog lekker romig en zacht.

De toevoeging van zwarte truffel geeft de kaas een intense smaak.

Bekijk meer kaasplankjes

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar assortiment
      Apply Coupon