Mont d’Or
Traditoneel en beroemde seizoenkaas uit de Comté. Deze
lepelkaas is verkrijgbaar van september tot maart en wordt
omringd door boomschors. Tijdens de korte rijping wordt de
kaas gewassen met pekelwater, wat zorgt voor een mooie
korst en volle smaak. De smaak is zacht en smeuïg met tonen
van noten en paddenstoelen.
Passendale Caractère
Deze Belgische kaas uit het gelijknamige dorpje, wordt volgens
een traditioneel recept en met veel zorg door kaas-
meesters bereid. Vervolgens rijpt hij gedurende 4 maanden in
de kaaskelders. Deze kaas is een perfecte harmonie tussen een
pittige en karaktervolle smaak en de typische smeuïge gaatjes-
structuur.
Shropshire Blue
Deze blauwschimmel met oranjeachtige tint (dankzij de
natuurlijke kleurstof Anatto) is van binnen homogeen, bros en
heeft een mooie marmering. De textuur is zacht, waardoor deze
smelt in de mond zonder te overheersen. De smaak is vol en
wat pittiger.
Carmen Trufa
Een type Manchego met truffel. Deze Spaanse schapenkaas rijpt
circa 15 weken. Hierdoor is de kaas nog lekker romig en zacht.
De toevoeging van zwarte truffel geeft de kaas een intense smaak.