Kaasplank v/d week 46

Brie de Meaux

Ook wel Boeren brie genoemd, is een witflora kaas gemaakt

van rauwe melk en heeft de beschermde AOP status. Ten

opzichte van een Roombrie is deze kaas minder wit van kleur,

krachtiger van smaak en een stuk zachter van structuur.

Le Petit Fiancé

Een zacht rauwmelks geitenkaasje dat het best vergeleken

kan worden met een Reblochon. Tijdens het rijpen ontstaat

de roodflora waar de kaas zijn karakteristieke aroma aan dankt.

Na het aansnijden kan het zachte zuivel wat uitlopen. Fluweel-

zacht maar met het krachtige venijn van een rauwmelkse geit.

Roquefort

Deze blauwaderkaas is bereid uit rauwe schapenmelk en gerijpt

met de schimmel ‘penicillium Roqueforti’ in de natuurlijke grot

van de Combalou. Het zuivel blijft zacht en smelt op de tong. De

smaak is pittig en licht zoutig.

Alpenberger

Een volle Oostenrijkse kaas van koemelk uit het de regio van

Tirol. In het hooggebergte lopen de koeien dag en nacht buiten

waardoor hun voeding dagelijks het verse weidegras is. De kaas

is minimaal 12 maanden gerijpt, wat zorgt voor een mooi kristal en uitgesproken smaak. In de nasmaak vind je een klein zoetje.

Bekijk meer kaasplankjes

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar assortiment
      Apply Coupon