Brie de Meaux
Ook wel Boeren brie genoemd, is een witflora kaas gemaakt
van rauwe melk en heeft de beschermde AOP status. Ten
opzichte van een Roombrie is deze kaas minder wit van kleur,
krachtiger van smaak en een stuk zachter van structuur.
Le Petit Fiancé
Een zacht rauwmelks geitenkaasje dat het best vergeleken
kan worden met een Reblochon. Tijdens het rijpen ontstaat
de roodflora waar de kaas zijn karakteristieke aroma aan dankt.
Na het aansnijden kan het zachte zuivel wat uitlopen. Fluweel-
zacht maar met het krachtige venijn van een rauwmelkse geit.
Roquefort
Deze blauwaderkaas is bereid uit rauwe schapenmelk en gerijpt
met de schimmel ‘penicillium Roqueforti’ in de natuurlijke grot
van de Combalou. Het zuivel blijft zacht en smelt op de tong. De
smaak is pittig en licht zoutig.
Alpenberger
Een volle Oostenrijkse kaas van koemelk uit het de regio van
Tirol. In het hooggebergte lopen de koeien dag en nacht buiten
waardoor hun voeding dagelijks het verse weidegras is. De kaas
is minimaal 12 maanden gerijpt, wat zorgt voor een mooi kristal en uitgesproken smaak. In de nasmaak vind je een klein zoetje.