Kaasplank v/d week 45

Camembert Calvados

Een prachtig huwelijk tussen de twee bekendste streek-

producten van Normandië. Deze robuuste Camembert uit

rauwe koemelk word gedrenkt in de pulp uit Calvadosvaten

(gedestilleerd appelcider). Het resultaat is een heerlijk pikante

kaas met een intens karakter.

Chaumes

Deze zachte specialiteit uit het Zuiden van Frankrijk heeft een

stevige, iets plakkerige korst met daaronder een heerlijk zacht

zuivel met een volle, aromatische, licht pikante smaak. Volgens

traditioneel gebruik wordt tijdens de 4 weken durende rijping

de korst meerdere malen gewassen.

Bleu de Régalis

Deze heerlijke kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde

schapenmelk. De productiewijze en het formaat hebben veel

weg van een Roquefort. Het grote verschil is echter dat de

Régalis rijpt in een laag van Paraffine. Het gevolg hiervan is dat

de kaas moeilijker zijn vocht kwijt kan en dus super romig wordt.

Toggenburger Ziege

De melk die wordt gebruikt voor deze Zwitserse kaas komt

uitsluitend van lokale geitenkuddes, wat zorgt voor een

onderscheidend smaakprofiel. De kaas wordt gekenmerkt door

een zachte, romige textuur en een rijke, aromatische smaak die doet denken aan de alpenweiden waar de geiten grazen.           

Bekijk meer kaasplankjes

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar assortiment
      Apply Coupon