Kaasplank v/d week 44

Merlijn Geitenbrie

Een Belgische geitenbrie met een bijzondere kern. De kern van

deze kaas heeft de kenmerkende rulle structuur van geitenkaas

terwijl de kaas langs de rand mooi lopend is. De smaak is fris,

met een lichte paddenstoelen aroma en is bijna fruitig te

noemen.

Sottobosco

Dit Italiaanse kaasje uit Lombardije wordt gemaakt volgens

hetzelfde recept als Taleggio, alleen rijpt deze in een traditionele

witte wijn. Met de typische gewassen korst en het romige zuivel

heeft de Sottobosco een intense en sterke smaak.

Gorgonzola Piccante

Gorgonzola wordt gemaakt van twee soorten melk. De wrongel

gemaakt van avondmelk wordt gemengd met de wrongel van

ochtendmelk. De schimmelgroei wordt versterkt door de wrongel

te doorboren met koperen pennen. Deze Gorgonzola Piccante rijpt

ongeveer een half jaar.

Testun Ubriaco

Testun Ubriaco is een Piemontese specialiteit. De Testun is

hoofdzakelijk gemaakt uit koemelk, maar wordt ook aangevuld

met schapenmelk. Na een periode van twee maanden ‘open rijpen’,

wordt de kaas nog vier maanden gerijpt in eiken vaten gedrenkt in

Rode Dolcetto en Nebbiolo wijn en afgedekt met druivenmost.

Bekijk meer kaasplankjes

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar assortiment
      Apply Coupon