Merlijn Geitenbrie
Een Belgische geitenbrie met een bijzondere kern. De kern van
deze kaas heeft de kenmerkende rulle structuur van geitenkaas
terwijl de kaas langs de rand mooi lopend is. De smaak is fris,
met een lichte paddenstoelen aroma en is bijna fruitig te
noemen.
Sottobosco
Dit Italiaanse kaasje uit Lombardije wordt gemaakt volgens
hetzelfde recept als Taleggio, alleen rijpt deze in een traditionele
witte wijn. Met de typische gewassen korst en het romige zuivel
heeft de Sottobosco een intense en sterke smaak.
Gorgonzola Piccante
Gorgonzola wordt gemaakt van twee soorten melk. De wrongel
gemaakt van avondmelk wordt gemengd met de wrongel van
ochtendmelk. De schimmelgroei wordt versterkt door de wrongel
te doorboren met koperen pennen. Deze Gorgonzola Piccante rijpt
ongeveer een half jaar.
Testun Ubriaco
Testun Ubriaco is een Piemontese specialiteit. De Testun is
hoofdzakelijk gemaakt uit koemelk, maar wordt ook aangevuld
met schapenmelk. Na een periode van twee maanden ‘open rijpen’,
wordt de kaas nog vier maanden gerijpt in eiken vaten gedrenkt in
Rode Dolcetto en Nebbiolo wijn en afgedekt met druivenmost.