Kaasplank v/d week 42

Merlijn Geitenbrie

Een Belgische geitenbrie met een bijzondere kern. De kern

van deze kaas heeft de kenmerkende rulle structuur van

geitenkaas terwijl de kaas langs de rand mooi lopend is. De

smaak is fris, met een lichte paddenstoelen aroma en is bijna

fruitig te noemen.

Gorgonzola Dolce

Gorgonzola wordt gemaakt van twee soorten melk. De wrongel

gemaakt van avondmelk wordt gemengd met de wrongel van

ochtendmelk.Onderkant formulier . De schimmelgroei wordt versterkt door de

wrongel te doorboren met koperen pennen. De kaas is romig en

zacht, de smaak is mild met een klein zoetje.

Oudwijker Toma Cigno

De kaas heeft een korst van natuurlijke, grijswitte schimmel.

De smeuïge kaas onder die grijzige korst is licht van kleur, met

weinig oogjes. En met een heerlijke smaak. De jonge kaas proeft

zoet en verfijnd. Door rijping gaat de smaak naar lichtzuur, met

een lange en complexe nasmaak.

Kaltbach Gold

De kaas heeft een subtiele maar pikante smaak met een karamel-

toets en wat kruidige tonen in de nasmaak, wat zorgt voor een

ideale balans. Een waar meesterwerk van kaaskunst, een goudstuk

uit de beroemde Kaltbach grot, de 16 miljoen jaar oude zandsteen

grot waar de kaas rijpt.

Bekijk meer kaasplankjes

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar assortiment
      Apply Coupon