Kaasplank v/d week 41

Fromage d’Affinois

Een type brie gemaakt van dubbel geroomde melk. Heerlijke

romige structuur en zacht, maar vol van smaak. Nét even iets

meer dan een gewone roombrie.

Maroilles

Eerst laat men de kaas 10 dagen in een geventileerde kamer

Uitdrogen en ontstaat er een blauwe schimmel op de korst.

Deze borstelt men vervolgens weg. Tijdens de rijping van

4 maanden, in vochtige ruimtes, wordt de kaas regelmatig

Gewassen. Dit zorgt voor een wat plakkerige pittige korst.

Blauw Klaver

Een ambachtelijk bereide Hollandse kaas met Franse invloed.

Deze blauwader kaas wordt gemaakt op boerderij ‘De Houdycker’

in Kamerik, van de melk van hun roodbonte koeien.

Met zijn zachte, milde en intense smaak een specialiteit voor

de kaasliefhebber.

Petit Doruvael Truffel

Deze Frans klinkende kaas komt gewoon uit ons eigen Montfoort.

De naam is een afkorting van DOor RUilverkaveling VAn ELders.

De roodbacterie kaas heeft een mooi romige structuur en een volle,

licht pikante smaak. De toevoeging van Italiaanse zomertruffel zorgt

voor een nog wat stevigere, aardse smaak.

Bekijk meer kaasplankjes

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar assortiment
      Apply Coupon