Strafste van ‘t Stad
Een krachtige (straffe) kaas uit België. De eetbare korst van
deze kaas bevat heerlijke kruiden en specerijen, zoals tomaat,
ui, knoflook en zeezout. Dit krachtige jasje samen met het
romige, smeuïge en zachte zuivel is een top combinatie.
Mont d’Or
Traditoneel en beroemde seizoenkaas uit de Comté. Deze
lepelkaas is verkrijgbaar van september tot maart en wordt
omringd door boomschors. Tijdens de korte rijping wordt de
kaas gewassen met pekelwater, wat zorgt voor een mooie
korst en volle smaak. De smaak is zacht en smeuïg met tonen
van noten en paddenstoelen.
Blå Kornblomst
Deze Deense blauwaders is lichtblauw. De kaas is erg romig
op de tong en heeft een frisse geur. Dit is een blauwe kaas
die zelfs te doen is voor de niet-liefhebbers. De kaas is
gemaakt van gepasteuriseerde, biologische koemelk.
Heukäse
Deze Oostenrijkse bergkaas wordt ingelegd met hooibloem en
kruiden. Tijdens de rijping van ongeveer 5 maanden ontwikkeld
een mooie romige kaas met een een fris-kruidige smaak.