Kaasplank v/d week 38

Fromage d’Affinois kruiden

Een gulle kaas vol van smaak. Door de toevoeging van extra

room wordt de kaas nog zachter van structuur. Zijn gladde en

romige textuur heeft een frisse en fijne smaak. Door de

toevoegingknoflook maar ook frisse tuinkruiden is deze kaas

voor vele doeleinden geschikt.

Cobergher

Een halfharde Belgische trappistenkaas, natuurgerijpt met

roodbacterie, waardoor hij een rijke, milde, rijpe en verfijnde

smaak krijgt. Deze kaas is glad van structuur en mooi romig.

Door de kenners geprezen. Bereid uit gepasteuriseerde melk.

Langres

Franse gewassen korstkaas, de korst is kleverig glanzend met

een uitgesproken smaak en geur. De bovenkant van de kaas is

enigszins hol, aangezien de kaas niet wordt gekeerd tijdens de

rijping. Dit wordt ook wel de ‘fontaine’ genoemd. Hier wordt

tijdens de rijping Marc de Bourgogne of Champagne op gegoten.

Beaumont

Dit type Beaufort wordt geproduceerd in de Savoie. De kaas

wordt gemaakt door de melk eerst te verwarmen voor er stremsel

aan toe te voegen. De kaas wordt vervolgens in beukenhouten

vormen gedaan, geperst en gezouten. De rijping duurt ongeveer

12 maanden. De smaak is kruidig, vol en complex.

Bekijk meer kaasplankjes

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar assortiment
      Apply Coupon