Fromage d’Affinois kruiden
Een gulle kaas vol van smaak. Door de toevoeging van extra
room wordt de kaas nog zachter van structuur. Zijn gladde en
romige textuur heeft een frisse en fijne smaak. Door de
toevoegingknoflook maar ook frisse tuinkruiden is deze kaas
voor vele doeleinden geschikt.
Cobergher
Een halfharde Belgische trappistenkaas, natuurgerijpt met
roodbacterie, waardoor hij een rijke, milde, rijpe en verfijnde
smaak krijgt. Deze kaas is glad van structuur en mooi romig.
Door de kenners geprezen. Bereid uit gepasteuriseerde melk.
Langres
Franse gewassen korstkaas, de korst is kleverig glanzend met
een uitgesproken smaak en geur. De bovenkant van de kaas is
enigszins hol, aangezien de kaas niet wordt gekeerd tijdens de
rijping. Dit wordt ook wel de ‘fontaine’ genoemd. Hier wordt
tijdens de rijping Marc de Bourgogne of Champagne op gegoten.
Beaumont
Dit type Beaufort wordt geproduceerd in de Savoie. De kaas
wordt gemaakt door de melk eerst te verwarmen voor er stremsel
aan toe te voegen. De kaas wordt vervolgens in beukenhouten
vormen gedaan, geperst en gezouten. De rijping duurt ongeveer
12 maanden. De smaak is kruidig, vol en complex.