Kaasplank v/d week 37

Truffelbrie

Een heerlijke kaasspecialiteit, gemaakt van rauwmelkse Brie

de Meaux met een extra roomlaag met stukjes zwarte truffel

ertussen. De smaak van de kaas is lekker krachtig waarbij de

truffel voor een extra dimensie zorgt.

Blue Stilton

De kaas is populair geworden door de plaats waar het ontdekt

werd (een hotel in het plaatse Stilton), en niet waar het gemaakt

wordt. De Blue Stilton mag enkel gemaakt worden in Derbyshire,

Nottinghamshire en Leicestershire. De smaak is lichtelijk scherp,

romig met lichte tinten van cacao en nasmaak van lichte walnoot.

Munster

Deze sterk geurende en smakende Munster komt uit de Franse

Elzas. De kaas is herkenbaar aan zijn doordringende geur en rijke

pikante smaak. De rijke smaak is mede afkomstig van de rauwe melk.

De historie van de Munster vertelt dat een Ierse monnik het recept

van de Munster heeft achtergelaten in de Vogezen. Uiteindelijk zijn

het de Benedictijner monniken die zich in de 7e eeuw in de Elzas

hebben gevestigd en zijn begonnen met het maken van de Munster.

Juustoportti Grand Reserve

Deze Finse geitenkaas heeft wat weg van de Gruyère. De rijping van

12 maanden zorgt voor een stevige structuur met een frisse, notige

en aangename smaak.

Bekijk meer kaasplankjes

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar assortiment
      Apply Coupon