Truffelbrie
Een heerlijke kaasspecialiteit, gemaakt van rauwmelkse Brie
de Meaux met een extra roomlaag met stukjes zwarte truffel
ertussen. De smaak van de kaas is lekker krachtig waarbij de
truffel voor een extra dimensie zorgt.
Blue Stilton
De kaas is populair geworden door de plaats waar het ontdekt
werd (een hotel in het plaatse Stilton), en niet waar het gemaakt
wordt. De Blue Stilton mag enkel gemaakt worden in Derbyshire,
Nottinghamshire en Leicestershire. De smaak is lichtelijk scherp,
romig met lichte tinten van cacao en nasmaak van lichte walnoot.
Munster
Deze sterk geurende en smakende Munster komt uit de Franse
Elzas. De kaas is herkenbaar aan zijn doordringende geur en rijke
pikante smaak. De rijke smaak is mede afkomstig van de rauwe melk.
De historie van de Munster vertelt dat een Ierse monnik het recept
van de Munster heeft achtergelaten in de Vogezen. Uiteindelijk zijn
het de Benedictijner monniken die zich in de 7e eeuw in de Elzas
hebben gevestigd en zijn begonnen met het maken van de Munster.
Juustoportti Grand Reserve
Deze Finse geitenkaas heeft wat weg van de Gruyère. De rijping van
12 maanden zorgt voor een stevige structuur met een frisse, notige
en aangename smaak.