Brie de Meaux
Brie de Meaux, ook wel Boeren brie genoemd, is een witflora
kaas gemaakt van rauwe melk en heeft de beschermde AOP
status. Ten opzicht van een Roombrie is deze kaas minder wit
van kleur, krachtiger van smaak en een stuk zachter van structuur.
Passendale Caractère
Een halfharde Belgische kaas in een langwerpige broodvorm,
afkomstig uit het kaasdorpje Passendale. Deze kaas wordt
volgens een traditioneel recept en met veel zorg door kaas-
meesters bereid. Vervolgens rijpt hij gedurende 4 maanden in
de kaaskelders. Deze kaas is een perfecte harmonie tussen een
pittige en karaktervolle smaak en de typische smeuïge gaatjes-
structuur.
Roquefort
De bekendste blauwader van Frankrijk. Onze Roquefort Papillon
Noir is bereid uit rauwe schapenmelk en gerijpt met penicillium
Roqueforti in de natuurlijke grot van de Combalou. Het zuivel blijft
zacht en smelt op de tong. De smaak is pittig en licht zoutig.
Fuldmåneost
Deze Deense kaas wordt 12 keer per jaar gemaakt, alleen met
volle maan. De kaas rijpt 7 maanden in oude kalksteengrotten.
tijdens de rijping ontstaat een witschimmelkorst met het uiterlijk
van een maanlandschap.