Kaasplank v/d week 36

Brie de Meaux

Brie de Meaux, ook wel Boeren brie genoemd, is een witflora

kaas gemaakt van rauwe melk en heeft de beschermde AOP

status. Ten opzicht van een Roombrie is deze kaas minder wit

van kleur, krachtiger van smaak en een stuk zachter van structuur.

Passendale Caractère

Een halfharde Belgische kaas in een langwerpige broodvorm,

afkomstig uit het kaasdorpje Passendale. Deze kaas wordt

volgens een traditioneel recept en met veel zorg door kaas-

meesters bereid. Vervolgens rijpt hij gedurende 4 maanden in

de kaaskelders. Deze kaas is een perfecte harmonie tussen een

pittige en karaktervolle smaak en de typische smeuïge gaatjes-

structuur.

Roquefort

De bekendste blauwader van Frankrijk. Onze Roquefort Papillon

Noir is bereid uit rauwe schapenmelk en gerijpt met penicillium

Roqueforti in de natuurlijke grot van de Combalou. Het zuivel blijft

zacht en smelt op de tong. De smaak is pittig en licht zoutig.

Fuldmåneost

Deze Deense kaas wordt 12 keer per jaar gemaakt, alleen met

volle maan. De kaas rijpt 7 maanden in oude kalksteengrotten.

tijdens de rijping ontstaat een witschimmelkorst met het uiterlijk

van een maanlandschap.

Bekijk meer kaasplankjes

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar assortiment
      Apply Coupon