Fromage d’Affinois
Een type brie gemaakt van dubbel geroomde melk. Heerlijke
romige structuur en zacht, maar vol van smaak. Nét even iets
meer dan een gewone roombrie.
Robiolino della Spazzacamino
Deze Italiaanse Robiola-kaas wordt gemaakt van zuivere
gepasteuriseerde geitenmelk en rijpt 2 maanden in grotten.
Het zuivel is elastisch en bedekt met kleine oogjes en is wit van
kleur met stro-gele tinten. De smaak aangenaam en hartig.
Shropshire Blue
Deze blauwschimmel met oranjeachtige tint (dankzij de
natuurlijke kleurstof Anatto) is van binnen homogeen, bros en
heeft een mooie marmering. De textuur is zacht, waardoor deze
smelt in de mond zonder te overheersen. De smaak is vol en
wat pittiger.
Comté
Een beroemde, oeroude kaas uit de Franse Jura die van rauwe
koemelk wordt gemaakt en daardoor verandert per seizoen.
Deze bergkaas heeft twee jaar gerijpt wat zorgt voor een meer
uitgesproken, sterkere smaak dan de jongere kazen.