Kaasplank v/d week 33

Taupinette Jousseaume

Een klein authentiek boeren geitenkaasje! Dit kaasje is

vernoemd naar een molshoop, gezien het uiterlijk van de kaas.

Het kaasje is gegoten met een lepel en vervolgens bedekt met

een laagje as. Op de korst kan zich een eetbaar schimmeltje

ontwikkelen. De smaak is romig, fris en iets scherp.

Petit Tourtain

Dit kaasje is te herkennen aan de vorm van een bloem. Het  is

een zachte, maar pittige kaas. De kaas wordt gerijpt en gewassen

in pekelwater wat zorgt voor een korst in combinatie van

witschimmel en roodflora.

Oudwijker Colosso

Deze ‘kolossale’ blauwader wordt gemaakt in Lopikerkapel van

Hollandse buffelmelk uit Heusden. Deze bijzondere combinatie

zorgt voor een bijzondere smaak. In het begin is de kaas mooi

romig en zacht, in de nasmaak volgt een mooie pikante, ziltige

en kruidige smaak.

Heukäse

Deze heerlijke Oostenrijkse bergkaas onderscheidt zich door haar

geurige en romige karakter. De korst van deze kaas is afgewerkt

met hooibloem en gedroogde kruiden. Gedurende de rijping van

twintig weken krijgt deze kaas een subtiele fris-kruidige smaak.

Bekijk meer kaasplankjes

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar assortiment
      Apply Coupon