Taupinette Jousseaume
Een klein authentiek boeren geitenkaasje! Dit kaasje is
vernoemd naar een molshoop, gezien het uiterlijk van de kaas.
Het kaasje is gegoten met een lepel en vervolgens bedekt met
een laagje as. Op de korst kan zich een eetbaar schimmeltje
ontwikkelen. De smaak is romig, fris en iets scherp.
Petit Tourtain
Dit kaasje is te herkennen aan de vorm van een bloem. Het is
een zachte, maar pittige kaas. De kaas wordt gerijpt en gewassen
in pekelwater wat zorgt voor een korst in combinatie van
witschimmel en roodflora.
Oudwijker Colosso
Deze ‘kolossale’ blauwader wordt gemaakt in Lopikerkapel van
Hollandse buffelmelk uit Heusden. Deze bijzondere combinatie
zorgt voor een bijzondere smaak. In het begin is de kaas mooi
romig en zacht, in de nasmaak volgt een mooie pikante, ziltige
en kruidige smaak.
Heukäse
Deze heerlijke Oostenrijkse bergkaas onderscheidt zich door haar
geurige en romige karakter. De korst van deze kaas is afgewerkt
met hooibloem en gedroogde kruiden. Gedurende de rijping van
twintig weken krijgt deze kaas een subtiele fris-kruidige smaak.