Kaasplank v/d week 32

Le Petit Fiancé

Een zacht rauwmelks geitenkaasje dat het best vergeleken

kan worden met een Reblochon. Tijdens het rijpen ontstaat

de roodflora waar de kaas zijn karakteristieke aroma aan

dankt. Na het aansnijden kan het zachte zuivel wat uitlopen.

Fluweel zacht maar met het krachtige venijn van een

rauwmelkse geit.

Oudwijker Fiore

Een hele mooie kaas met een Hollandse vader en Italiaanse

moeder. De kaas wordt gewoon hier gemaakt, in Lopikerkapel,

maar volgens de receptuur van de Italiaanse Taleggio. Heerlijk

romig, vol van smaak en wat aardse tonen en een aangenaam

zoetje in de nasmaak.

Magor

Deze Italiaanse kaas is samengesteld uit twee zeer verschillende

soorten kaas. Deze romige kaas is als het ware een taart van

laagjes pikante Gorgonzola en romige Mascarpone. Hierdoor

ontstaat een romige, licht pikante smaak.

Morbier

Mooie bergkaas uit het dorp Morbier, uit de Franse Jura. Door

het gebruik van verschillende melkingen; ochtend en avond,

gescheiden door een laagje as, krijgt de kaas een intens rijke

smaak. Het laagje as diende vroeger als bescherming tegen insecten tussen de melkingen door.

Bekijk meer kaasplankjes

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar assortiment
      Apply Coupon