Le Petit Fiancé
Een zacht rauwmelks geitenkaasje dat het best vergeleken
kan worden met een Reblochon. Tijdens het rijpen ontstaat
de roodflora waar de kaas zijn karakteristieke aroma aan
dankt. Na het aansnijden kan het zachte zuivel wat uitlopen.
Fluweel zacht maar met het krachtige venijn van een
rauwmelkse geit.
Oudwijker Fiore
Een hele mooie kaas met een Hollandse vader en Italiaanse
moeder. De kaas wordt gewoon hier gemaakt, in Lopikerkapel,
maar volgens de receptuur van de Italiaanse Taleggio. Heerlijk
romig, vol van smaak en wat aardse tonen en een aangenaam
zoetje in de nasmaak.
Magor
Deze Italiaanse kaas is samengesteld uit twee zeer verschillende
soorten kaas. Deze romige kaas is als het ware een taart van
laagjes pikante Gorgonzola en romige Mascarpone. Hierdoor
ontstaat een romige, licht pikante smaak.
Morbier
Mooie bergkaas uit het dorp Morbier, uit de Franse Jura. Door
het gebruik van verschillende melkingen; ochtend en avond,
gescheiden door een laagje as, krijgt de kaas een intens rijke
smaak. Het laagje as diende vroeger als bescherming tegen insecten tussen de melkingen door.