Délice de Bourgogne
De kaas is qua verschijning en textuur gelijk aan de klassieke brie.
De buitenkant is geelachtig-wit van kleur, met een zachte, krijt-
achtige stoffige korst. Uit het pittige, zure roomachtige zuurheid
blijkt dat crème fraîche wordt toegevoegd om de rijkdom van
de kaas te verhogen. De smaak is zacht maar heeft net wat meer
karakter dan een gewone brie, met een iets scherpe nasmaak.
Maroilles
Eerst laat men de kaas 10 dagen in een geventileerde kamer
Uitdrogen en ontstaat er een blauwe schimmel op de korst.
Deze borstelt men vervolgens weg. Tijdens de rijping van
4 maanden, in vochtige ruimtes, wordt de kaas regelmatig
Gewassen. Dit zorgt voor een wat plakkerige pittige korst.
Blå Kornblomst
Deze Deense blauwaders is lichtblauw. De kaas is erg romig op
de tong en heeft een frisse geur. Dit is een blauwe kaas die zelfs
te doen is voor de niet-liefhebbers. De kaas is gemaakt van
gepasteuriseerde, biologische koemelk.
Grise des Volcans
De kaas heeft wat weg van Cantal en Salers, maar wat deze kaas
echt uniek maakt is zijn rijpingslocatie. Dit bestaat uit een klein
netwerk van een voormalig spoorlijntje onder de grond, wel 100
meter diep! Tijdens de rijping ontstaat er onder de korst een mooi strogeel zuivel met een sterk en grassig aroma.