Kaasplank v/d week 31

Délice de Bourgogne

De kaas is qua verschijning en textuur gelijk aan de klassieke brie.

De buitenkant is geelachtig-wit van kleur, met een zachte, krijt-

achtige stoffige korst. Uit het pittige, zure roomachtige zuurheid

blijkt dat crème fraîche wordt toegevoegd om de rijkdom van

de kaas te verhogen. De smaak is zacht maar heeft net wat meer

karakter dan een gewone brie, met een iets scherpe nasmaak.

Maroilles

Eerst laat men de kaas 10 dagen in een geventileerde kamer

Uitdrogen en ontstaat er een blauwe schimmel op de korst.

Deze borstelt men vervolgens weg. Tijdens de rijping van

4 maanden, in vochtige ruimtes, wordt de kaas regelmatig

Gewassen. Dit zorgt voor een wat plakkerige pittige korst.

Blå Kornblomst

Deze Deense blauwaders is lichtblauw. De kaas is erg romig op

de tong en heeft een frisse geur. Dit is een blauwe kaas die zelfs

te doen is voor de niet-liefhebbers. De kaas is gemaakt van

gepasteuriseerde, biologische koemelk.

Grise des Volcans

De kaas heeft wat weg van Cantal en Salers, maar wat deze kaas

echt uniek maakt is zijn rijpingslocatie. Dit bestaat uit een klein

netwerk van een voormalig spoorlijntje onder de grond, wel 100

meter diep! Tijdens de rijping ontstaat er onder de korst een mooi strogeel zuivel met een sterk en grassig aroma.

Bekijk meer kaasplankjes

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar assortiment
      Apply Coupon