Kaasplank v/d week 30

Le Grand Bichon

Een type Camembert, gemaakt van geitenmelk. De structuur is

romig en zacht, de smaak is pittig en karakteristiek. Nét wat

frisser dan een gewone Camembert maar met hetzelfde

uitgesproken karakter.

Blauw Klaver

Blauwader uit Kamerik. Een ambachtelijk bereide Hollandse kaas

met Franse invloed. De kaas is vergelijkbaar met brie, maar dan

met lichte blauwe aders. Dit zorgt voor een romige maar volle

smaak. De korst is bedekt met een laagje van eetbaar as, wat de

kaas nog nét wat meer pit geeft.

Tomme Père Eugène

Deze lijkt erg op de Tomme de Savoie, alleen is deze kleiner van

formaat en wordt de kaas in een andere regio en dus van andere

melk gemaakt. Tijdens de rijping ontstaat er een grijze eetbare

korst. De smaak van het zuivel is vol met nootachtige tonen.

Munster Ermitage

Deze gewassen korstkaas gemaakt uit de Vogezen heeft een

smedig zuivel en sterke geur. De kaas een volle pikante smaak met

een romig, licht bitterzure nasmaak. Vroeger was de kaas alleen in

de wintermaanden verkrijgbaar, maar tegenwoordig het hele jaar

door.

Bekijk meer kaasplankjes

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar assortiment
      Apply Coupon