Le Grand Bichon
Een type Camembert, gemaakt van geitenmelk. De structuur is
romig en zacht, de smaak is pittig en karakteristiek. Nét wat
frisser dan een gewone Camembert maar met hetzelfde
uitgesproken karakter.
Blauw Klaver
Blauwader uit Kamerik. Een ambachtelijk bereide Hollandse kaas
met Franse invloed. De kaas is vergelijkbaar met brie, maar dan
met lichte blauwe aders. Dit zorgt voor een romige maar volle
smaak. De korst is bedekt met een laagje van eetbaar as, wat de
kaas nog nét wat meer pit geeft.
Tomme Père Eugène
Deze lijkt erg op de Tomme de Savoie, alleen is deze kleiner van
formaat en wordt de kaas in een andere regio en dus van andere
melk gemaakt. Tijdens de rijping ontstaat er een grijze eetbare
korst. De smaak van het zuivel is vol met nootachtige tonen.
Munster Ermitage
Deze gewassen korstkaas gemaakt uit de Vogezen heeft een
smedig zuivel en sterke geur. De kaas een volle pikante smaak met
een romig, licht bitterzure nasmaak. Vroeger was de kaas alleen in
de wintermaanden verkrijgbaar, maar tegenwoordig het hele jaar
door.