Chèvre Aramis cendré
Dit Franse witte kaasje uit gepasteuriseerde geitenmelk heeft
een vriendelijke en volle smaak. Het as-laagje op de korst geeft
het kaasje net wat extra karakter. De nasmaak is iets fris.
Chaumes
Deze zachte specialiteit uit het zuiden van Frankrijk heeft een
stevige, iets plakkerige korst met daaronder een heerlijk zacht
zuivel met een volle, aromatische, licht pikante smaak. Volgens
traditioneel gebruik wordt tijdens de 4 weken durende rijping
de korst meerdere malen gewassen. Daardoor ontstaat geleidelijk
een mooie oranje kleur. Hoe langer de kaas rijpt des te pikanter
de smaak wordt.
Gorgonzola Piccante
Vroeger heette Gorgonzola “stracchino verde”. De kaas werd
gemaakt van melk van koeien die een lange tocht van en naar de
alpenweiden hadden gemaakt. Deze koeien waren “stracchino”,
wat moe betekent. Hij heeft een oranje grijze korst en mooie
blauwaders. De smaak is romig, pikant en kruidig.
Kaltbach Gold
Een waar meesterwerk van kaaskunst, een goudstuk uit de
beroemde Zwitserse Kaltbach grot, de 16 miljoen jaar oude
zandsteen grot waar de kaas rijpt. De kaas heeft een subtiele maar
pikante smaak met een karameltoets en wat kruidige tonen in de
nasmaak, wat zorgt voor een ideale balans.