Kaasplank v/d week 29

Chèvre Aramis cendré

Dit Franse witte kaasje uit gepasteuriseerde geitenmelk heeft

een vriendelijke en volle smaak. Het as-laagje op de korst geeft

het kaasje net wat extra karakter. De nasmaak is iets fris.

Chaumes

Deze zachte specialiteit uit het zuiden van Frankrijk heeft een

stevige, iets plakkerige korst met daaronder een heerlijk zacht

zuivel met een volle, aromatische, licht pikante smaak. Volgens

traditioneel gebruik wordt tijdens de 4 weken durende rijping

de korst meerdere malen gewassen. Daardoor ontstaat geleidelijk

een mooie oranje kleur. Hoe langer de kaas rijpt des te pikanter

de smaak wordt.

Gorgonzola Piccante

Vroeger heette Gorgonzola “stracchino verde”. De kaas werd

gemaakt van melk van koeien die een lange tocht van en naar de

alpenweiden hadden gemaakt. Deze koeien waren “stracchino”,

wat moe betekent. Hij heeft een oranje grijze korst en mooie

blauwaders. De smaak is romig, pikant en kruidig.

Kaltbach Gold

Een waar meesterwerk van kaaskunst, een goudstuk uit de

beroemde Zwitserse Kaltbach grot, de 16 miljoen jaar oude

zandsteen grot waar de kaas rijpt. De kaas heeft een subtiele maar

pikante smaak met een karameltoets en wat kruidige tonen in de

nasmaak, wat zorgt voor een ideale balans.

Bekijk meer kaasplankjes

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar assortiment
      Apply Coupon