Fromage d’Affinois Kruiden
Dit type roombrie is verrijkt met extra room, dit zorgt voor een
extra romige structuur en volle smaak. Zijn gladde en romige
textuur heeft een frisse en fijne smaak. Door zijn knoflook maar
ook frisse tuinkruiden is deze kaas voor vele doeleinden geschikt.
Oudwijker Toma Pietra
De kaasheeft het typisch verweerde uiterlijk van een bergkaas uit
de Alpen, maar wordt gewoon gemaakt in onze eigen polder in
Lopikerkapel. De plakkerige korst is licht oranjebruin van kleur met
een witgrijs waas van schimmel. De geur doet sterk denken aan het
bos en vochtige kelderruimten. De smaak blijft achter in de mond
hangen met een lichte “bitter”.
Taleggio
Deze kaas behoord tot de “stracchino” kazen. Dit zijn zachte
vierkante kazen uit Lombardije, die worden gerijpt in grotten.
De smaak is heerlijk zacht, licht zoet en een combinatie van witte
truffels en amandelen.
Vintage White Cheddar
Deze Ierse cheddar heeft een rijpingsperiode van 18 maanden.
Dit resulteert in een volle en complexe smaak, met een scherpe
nasmaak.De structuur van de kaas is licht-brokkelig, maar smelt op
de tong.