Bloemenweide Brie
Met ´aandacht voor het geheel´ maakt Ramona o.a. deze zachte
brie op haar boerderij in Montfoort. Nu wordt het bedrijf
omgevormd van een klassiek gangbaar bedrijf naar een agro-
ecologisch en bio divers bedrijf met diverse eindproducten,
afgestemd op de wensen van mensen in de omgeving en op de
mogelijkheden van de omgeving zelf.
Furmagliu Pecurinu
Van de kaasmakers van de Casanu, een Franse schapenkaas van
Corsica met een gewassen korst. De kaas is romig van structuur
met een iets plakkerige korst. De smaak is vol, en licht-pikant.
Sottobosco
Deze Italiaanse kaas wordt gemaakt volgens hetzelfde recept als
Taleggio, alleen rijpt deze in een traditionele witte wijn. Met de
typische gewassen korst en het romige zuivel heeft de kaas een
intense en sterke smaak. Voor de ultieme smaakbeleving eet
je ook de korst mee.
Heukäse
Oostenrijkse bergkaas wordt ingelegd met hooibloem en kruiden.
Tijdens de rijping van ongeveer 5 maanden ontwikkeld een mooie romige kaas met een een fris-kruidige smaak.