Gris du Périgord
Het grijze goud van de Périgord. De milde, kruidige zachte kaas
wordt gemaakt in Saint-Antoine de Breuilh in het zuidwesten van
Frankrijk. Tijdens de rijping in vochtige rijpingskelders wordt de
kaas geborsteld met eetbare kool, wat zorgt voor de mooie korst.
Kornblomst Blå
Deze Deense blauwaderkaas is qua zuivel net iets steviger van
structuur dan een Gorgonzola. De kaas heeft lichte blauwaders
waardoor deze niet scherp van smaak is. De kaas is erg romig op
de tong en heeft een frisse geur.
Maroilles
De Maroilles is een Franse kaas van het type gewassenkorstkaas.
De kaas komt uit het noorden van het land, uit de regio Hauts-de-
France en dankt zijn naam aan het gelijknamige plaatsje, waar hij
sinds de 7e eeuw gemaakt wordt. De korst is wat zanderig en
plakkerig, maar zeker mee te eten. De smaak is uitgesproken.
Doppio
Half-harde kaas, gemaakt van koe- en geitenmelk, gescheiden
door een stevig laagje koffie, voor een intense smaakbeleving!
In de smaak vind je tonen van mokka met een licht-zoete na-
smaak.