Kaasplank v/d week 24

Gris du Périgord

Het grijze goud van de Périgord. De milde, kruidige zachte kaas

wordt gemaakt in Saint-Antoine de Breuilh in het zuidwesten van

Frankrijk. Tijdens de rijping in vochtige rijpingskelders wordt de

kaas geborsteld met eetbare kool, wat zorgt voor de mooie korst.

Kornblomst Blå

Deze Deense blauwaderkaas is qua zuivel net iets steviger van

structuur dan een Gorgonzola. De kaas heeft lichte blauwaders

waardoor deze niet scherp van smaak is. De kaas is erg romig op

de tong en heeft een frisse geur.

Maroilles

De Maroilles is een Franse kaas van het type gewassenkorstkaas.

De kaas komt uit het noorden van het land, uit de regio Hauts-de-

France en dankt zijn naam aan het gelijknamige plaatsje, waar hij

sinds de 7e eeuw gemaakt wordt. De korst is wat zanderig en

plakkerig, maar zeker mee te eten. De smaak is uitgesproken.

Doppio

Half-harde kaas, gemaakt van koe- en geitenmelk, gescheiden

door een stevig laagje koffie, voor een intense smaakbeleving! 

In de smaak vind je tonen van mokka met een licht-zoete na-

smaak.                                             

Bekijk meer kaasplankjes

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar assortiment
      Apply Coupon