Kaasplank v/d week 23

Roucoulons

Deze gewassen korstkaas komt uit Frankrijk. Dit kaasje is gemaakt

van gepasteuriseerde koemelk door de fromagerie Milleret. De

kaas is licht oranje van korst en heeft een zacht, mild zuivel.

Cobergher

Een halfharde Belgische trappistenkaas, natuurgerijpt met rood-

bacterie, waardoor hij een rijke, milde, rijpe en verfijnde smaak

krijgt. Deze kaas is glad van structuur en mooi romig. Door de

kenners geprezen. Bereid uit gepasteuriseerde melk.

Fuldmåneoste

Deense volle maankaas. Deze kaas wordt 12 keer per jaar

Geproduceerd, alleen met volle maan. Hierna rijpt de kaas

7 maanden in oude kalksteengrotten. Tijdens de rijping ontstaat

een witschimmelkorst met het uiterlijk van een maanlandschap.

Bleu de Régalis

Deze heerlijke kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde schapen-

melk. De productiewijze en het formaat hebben veel weg van een

Roquefort. Het grote verschil is echter dat de Régalis rijpt in een

laag van Paraffine. Het gevolg hiervan is dat de kaas moeilijker zijn

vocht kwijt kan en dus super romig wordt.

Bekijk meer kaasplankjes

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar assortiment
      Apply Coupon