Kaasplank v/d week 20

Brie de Meaux

Volgens de Fransen, de koning der kazen! Deze witflora kaas is

gemaakt van rauwe melk en heeft de beschermde AOP status.

Ten opzicht van een roombrie is deze kaas minder wit van kleur,

krachtiger van smaak en een stuk zachter van structuur.

Le Campagnier

Ook wel de rode brie genoemd. Le Campagnier rijpt met

zelfgemaakte melkfermenten tot drie weken onder deze dunne

oranjekleurige korst. De kaas krijgt dan een zijdezachte textuur

met een heerlijke romige en zachte smaak.

Oudwijker Lazuli

De bereiding van deze kaas is gebaseerd op de productiewijze

van de beroemde Gorgonzola, maar dan met Nederlandse melk

en gemaakt in Lopikerkapel. De smaak is sterk, romig, zoet en

kruidig.

Carmen Trufa

Deze Spaanse kaas wordt gemaakt uit gepasteuriseerde schapen-

melk. Een type Manchego met truffel. Circa 15 weken gerijpt, dus

nog lekker romig en zacht. De toevoeging van zwarte truffel geeft de kaas een intense smaak.

Bekijk meer kaasplankjes

0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar assortiment
      Apply Coupon