Brie de Meaux
Volgens de Fransen, de koning der kazen! Deze witflora kaas is
gemaakt van rauwe melk en heeft de beschermde AOP status.
Ten opzicht van een roombrie is deze kaas minder wit van kleur,
krachtiger van smaak en een stuk zachter van structuur.
Le Campagnier
Ook wel de rode brie genoemd. Le Campagnier rijpt met
zelfgemaakte melkfermenten tot drie weken onder deze dunne
oranjekleurige korst. De kaas krijgt dan een zijdezachte textuur
met een heerlijke romige en zachte smaak.
Oudwijker Lazuli
De bereiding van deze kaas is gebaseerd op de productiewijze
van de beroemde Gorgonzola, maar dan met Nederlandse melk
en gemaakt in Lopikerkapel. De smaak is sterk, romig, zoet en
kruidig.
Carmen Trufa
Deze Spaanse kaas wordt gemaakt uit gepasteuriseerde schapen-
melk. Een type Manchego met truffel. Circa 15 weken gerijpt, dus
nog lekker romig en zacht. De toevoeging van zwarte truffel geeft de kaas een intense smaak.