Gaperon Auvergne
Gemaakt in de Puy de Dome, van melk én van karnemelk ofwel
de restanten na het maken van boter. Aan de wrongel wordt
knoflook en gemalen peper toegevoegd voor een speciale licht-
pikante smaak. De rijping is 1 à 2 maanden.
Sottobosco
Dit Italiaanse kaasje uit Lombardije wordt gemaakt volgens
hetzelfde recept als Taleggio, alleen rijpt deze in een traditionele
witte wijn. Met de typische gewassen korst en het romige zuivel
heeft de Sottobosco een intense en sterke smaak.
Roquefort
Deze blauwaderkaas is bereid uit rauwe schapenmelk en gerijpt
met de schimmel ‘penicillium Roqueforti’ in de natuurlijke grot
van de Combalou. Het zuivel blijft zacht en smelt op de tong. De
smaak is pittig en licht zoutig.
Smoked Benedict
Een biologische kloosterkaas uit Denemarken met een eetbare
korst. De kaas wordt met snippers van beukenhout gerookt. Dit zorgt voor een lichtpikante kaas met zachte gerookte smaak.