Gris du Périgord
Het grijze goud van de Périgord. Tijdens de rijping wordt de
kaas meerdere keren met de hand geborsteld en gedraaid in
kool. De kaas wordt gekenmerkt door zijn romige textuur die
smelt in de mond, zijn subtiele kruidentonen en fijne
hazelnootaroma’s.
Taleggio
Taleggio is een Italiaanse zachte gewassen korstkaas die
afkomstig is uit het gelijknamige dal in het Bergamo gebied in
Lombardije. De kaas is herkenbaar aan de strepen in de
oranje-roze korst met daarin blauwgrijze schimmelvlekken.
De smaak is heerlijk zacht, licht zoet en een combinatie van
witte truffels en amandelen.
Bleu de Bocage
Deze geitenkaas is verrassend zacht. Met een gladde,
boterachtige body, licht geaderd met groenachtig blauwe
en gele schimmel, contrasteert het zoete- en grasachtige
zuivel mooi met de kruiden en de subtiele boerenerf-bite van
de blauwaders, met ondertonen van fruitigheid, noten en
mineraliteit.
Sextner Nemes
Heerlijke bergkaas uit de Dolomieten. De rijping van 8 weken
zorgen voor een romige structuur met licht fruitige maar
tegelijkertijd kruidige smaak. Eigen import van Thomas!