Kaasplankje van de week
Alexanderhoeve hoogzandveld
Onze heerlijkste kaasplankjes van de week
Kaasplank v/d week 7
Le Grand Plaisir Een Belgische, halfharde kaas die opvalt door zijn korst. Hij heeft een zachte, romige smaak maar met karakter. De kaas wordt gedurende zijn rijping gewassen en krijgt nadien een wit “donslakentje.” Le Petit Doruvael Truffel Deze Frans klinkende kaas...
Kaasplank v/d week 6
Brugge Blomme Dit Belgische kaasje met witte en enigzins stevige korst heeft een zacht zuivel met een intens vol en toegankelijk karakter. De kaas rijpt in vochtige kaaskelders, waar deze kaas zijn unieke palet aan smaken ontwikkeld. Petit Tourtain Een halfharde...
Kaasplank v/d week 3
Bufflone d’Argental Pistacchio Deze kaas combineert de milde smaak, romige textuur en frisheid van een kaas gemaakt van buffelmelk. wordt hand- gemaakt in de regio Bergamo in Italië, met de allerbeste buffelmelk. Deze met pistache gevulde versie is een echte...
Kaasplank v/d week 2
Gaperon Auvergne Gemaakt in de Puy de Dome, van melk én van karnemelk ofwel de restanten na het maken van boter. Aan de wrongel wordt knoflook en gemalen peper toegevoegd voor een speciale licht- pikante smaak. De rijping is 1 à 2 maanden. Sottobosco Dit Italiaanse...
Kaasplank v/d week 51
Merlijn Geitenbrie Een Belgische geitenbrie met een bijzondere kern. De kern van deze kaas heeft de kenmerkende rulle structuur van geitenkaas terwijl de kaas langs de rand mooi lopend is. De smaak is fris, met een lichte paddenstoelen aroma en is bijna fruitig te...
Kaasplank v/d week 50
Cobergher Een halfharde Belgische trappistenkaas, natuurgerijpt met roodbacterie, waardoor hij een rijke, milde, rijpe en verfijnde smaak krijgt. Deze kaas is glad van structuur en mooi romig. Door de kenners geprezen. Bereid uit gepasteuriseerde melk. Oudwijker...
Kaasplank v/d week 49
Mont d’Or Traditoneel en beroemde seizoenkaas uit de Comté. Deze lepelkaas is verkrijgbaar van september tot maart en wordt omringd door boomschors. Tijdens de korte rijping wordt de kaas gewassen met pekelwater, wat zorgt voor een mooie korst en volle smaak. De smaak...
Kaasplank v/d week 48
Le Grand Plaisir Een Belgische, halfharde kaas die opvalt door zijn korst. Hij heeft een zachte, romige smaak maar met karakter. De kaas wordt gedurende zijn rijping gewassen en krijgt nadien een wit “donslakentje.” Sottobosco Dit Italiaanse kaasje uit Lombardije...
Kaasplank v/d week 46
Brie de Meaux Ook wel Boeren brie genoemd, is een witflora kaas gemaakt van rauwe melk en heeft de beschermde AOP status. Ten opzichte van een Roombrie is deze kaas minder wit van kleur, krachtiger van smaak en een stuk zachter van structuur. Le Petit Fiancé Een zacht...
Kaasplank v/d week 45
Camembert Calvados Een prachtig huwelijk tussen de twee bekendste streek- producten van Normandië. Deze robuuste Camembert uit rauwe koemelk word gedrenkt in de pulp uit Calvadosvaten (gedestilleerd appelcider). Het resultaat is een heerlijk pikante kaas met een...
Kaasplank v/d week 44
Merlijn Geitenbrie Een Belgische geitenbrie met een bijzondere kern. De kern van deze kaas heeft de kenmerkende rulle structuur van geitenkaas terwijl de kaas langs de rand mooi lopend is. De smaak is fris, met een lichte paddenstoelen aroma en is bijna fruitig te...
Kaasplank v/d week 43
Délice de Bourgogne Een decadente triple-crème kaas. De buitenkant is geelachtig- wit van kleur, met een zachte, krijtachtige stoffige korst. Deze kaas heeft een pittige en roomachtige smaak. Oudwijker Fiore Een hele mooie kaas met een Hollandse vader en Italiaanse...
Kaasplank v/d week 42
Merlijn Geitenbrie Een Belgische geitenbrie met een bijzondere kern. De kern van deze kaas heeft de kenmerkende rulle structuur van geitenkaas terwijl de kaas langs de rand mooi lopend is. De smaak is fris, met een lichte paddenstoelen aroma en is bijna fruitig te...
Kaasplank v/d week 41
Fromage d’Affinois Een type brie gemaakt van dubbel geroomde melk. Heerlijke romige structuur en zacht, maar vol van smaak. Nét even iets meer dan een gewone roombrie. Maroilles Eerst laat men de kaas 10 dagen in een geventileerde kamer Uitdrogen en ontstaat er een...
Kaasplank v/d week 40
Strafste van ‘t Stad Een krachtige (straffe) kaas uit België. De eetbare korst van deze kaas bevat heerlijke kruiden en specerijen, zoals tomaat, ui, knoflook en zeezout. Dit krachtige jasje samen met het romige, smeuïge en zachte zuivel is een top combinatie. Mont...
Kaasplank v/d week 39
Le Grand Plaisir Een Belgisch, halfharde kaas die opvalt door zijn korst. Hij heeft een zachte, romige smaak maar met karakter. De kaas wordt gedurende zijn rijping gewassen en krijgt nadien een wit “donslakentje.” Petit Tourtain Heerlijk Frans kaasje in de vorm van...
Kaasplank v/d week 38
Fromage d’Affinois kruiden Een gulle kaas vol van smaak. Door de toevoeging van extra room wordt de kaas nog zachter van structuur. Zijn gladde en romige textuur heeft een frisse en fijne smaak. Door de toevoegingknoflook maar ook frisse tuinkruiden is deze kaas voor...
Kaasplank v/d week 37
Truffelbrie Een heerlijke kaasspecialiteit, gemaakt van rauwmelkse Brie de Meaux met een extra roomlaag met stukjes zwarte truffel ertussen. De smaak van de kaas is lekker krachtig waarbij de truffel voor een extra dimensie zorgt. Blue Stilton De kaas is populair...
Kaasplank v/d week 36
Brie de Meaux Brie de Meaux, ook wel Boeren brie genoemd, is een witflora kaas gemaakt van rauwe melk en heeft de beschermde AOP status. Ten opzicht van een Roombrie is deze kaas minder wit van kleur, krachtiger van smaak en een stuk zachter van structuur. Passendale...
Kaasplank v/d week 35
Merlijn Geitenbrie Een Belgische geitenbrie met een bijzondere kern. De kern van deze kaas heeft de kenmerkende rulle structuur van geitenkaas terwijl de kaas langs de rand mooi lopend is. De smaak is fris, met een lichte paddenstoelen aroma en is bijna fruitig te...
Kaasplank v/d week 34
Fromage d’Affinois Een type brie gemaakt van dubbel geroomde melk. Heerlijke romige structuur en zacht, maar vol van smaak. Nét even iets meer dan een gewone roombrie. Robiolino della Spazzacamino Deze Italiaanse Robiola-kaas wordt gemaakt van zuivere gepasteuriseerde...
Kaasplank v/d week 33
Taupinette Jousseaume Een klein authentiek boeren geitenkaasje! Dit kaasje is vernoemd naar een molshoop, gezien het uiterlijk van de kaas. Het kaasje is gegoten met een lepel en vervolgens bedekt met een laagje as. Op de korst kan zich een eetbaar schimmeltje...
Kaasplank v/d week 32
Le Petit Fiancé Een zacht rauwmelks geitenkaasje dat het best vergeleken kan worden met een Reblochon. Tijdens het rijpen ontstaat de roodflora waar de kaas zijn karakteristieke aroma aan dankt. Na het aansnijden kan het zachte zuivel wat uitlopen. Fluweel zacht maar...
Kaasplank v/d week 31
Délice de Bourgogne De kaas is qua verschijning en textuur gelijk aan de klassieke brie. De buitenkant is geelachtig-wit van kleur, met een zachte, krijt- achtige stoffige korst. Uit het pittige, zure roomachtige zuurheid blijkt dat crème fraîche wordt toegevoegd om...