Jouw Winkelwagen

Geen producten in je winkelmand.

Selecteer een pagina
Boeren Kaasfondue

Porties

4 personen

Bereidingstijd

1 uur 

Maaltijd

Hoofdgerecht

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Ingrediënten

  • 400 gram Boeren Tynjetaler
  • 400 gram Boeren extra belegen
  • 4 dl droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel maïzena
  • Scheutje citroensap

Stappenplan

Hier vind je een volledig stappenplan van A tot Z

Stap 1

Zorg dat de kaas geraspt en op kamertemperatuur is.

Stap 2

Plet een teentje knoflook, halveer het en wrijf de (fondue)pan er mee in. Voor een sterkere knoflooksmaak kunt u de teentjes in de pan laten en meekoken. Voor een nog sterkere knoflooksmaak kun je een teentje uitpersen in de wijn.

Stap 3

Maak de maïzena aan met een scheut wijn.

Giet de wijn in de pan en breng tot net onder de kook, tot het bruist. Vis de toegevoegde knoflook er weer uit. Voeg een scheutje citroensap toe, hierdoor smelt de kaas beter, en het zorgt voor een homogener mengsel.

Stap 4

Voeg de kaas toe, beetje bij beetje, onder voortdurend roeren laten smelten.

Wanneer alle kaas gesmolten is en het nog niet goed gebonden is, kunt u het maïzenapapje toevoegen.

Het kaasmengsel niet te hard laten koken en niet te lang verhitten. Het wordt dan rubberachtig en moeilijk te verteren. Naar wens kirsch toevoegen.

De fondue binden of verdunnen totdat de gewenste dikte ontstaat.

Stap 5

Voeg een beetje nootmuskaat en peper toe en de fondue is klaar.

Meer recepten

Recepten die je misschien ook leuk vindt

Broccolitaart

Broccolitaart

4 personen 30 min + 25 min oventijdHoofdgerechtMakkelijkIngrediënten Bij ons in de winkel verkrijgbaar: 250 gram roombrie 3 eieren 150 gram cashewnoten Bij een van onze buren halen: 500 gram broccoli 125 ml crème fraiche 8-10 plakken bladerdeeg Stappenplan Hier vind...

Lees meer
Pasta met bloemkool en worst

Pasta met bloemkool en worst

4 personen 30 min Hoofdgerecht Gemiddeld Ingrediënten Bij ons in de winkel verkrijgbaar: Olijfolie (om te bakken) Zeezoutvlokken rozemarijn 400 gr pasta penne 1 potje groene pesto (ong 100 gr) Scheutje melk Peper 100 gr geraspte Parmigiano Reggiano 50 gr...

Lees meer
Kaassoep met bosuitjes

Kaassoep met bosuitjes

4 personen 20-30 minutenHoofdgerechtMakkelijkIngrediënten In de winkel verkrijgbaar: 200 gram Camembert 25 gram geraspte Zwitserse Gruyère 100 ml droge witte wijn 50 gram roomboter Nog even bij een van de buren halen: 30 gram bloem 800 ml groentebouillon Bosuitjes...

Lees meer

Kom proeven

Hoogzandveld 38a
3434 EE Nieuwegein

Openingstijden

ma t/m do 09:00 - 18:00
vr 09:00 - 20:00
za 08:00 - 17:00

Bel ons

030 633 8671