Jouw Winkelwagen

Geen producten in je winkelmand.

Selecteer een pagina

Biologische kazen in ons assortiment

Geitenkaas is meestal wit en altijd lichter dan kaas van koemelk. Dit heeft te met maken het verschil tussen de maag van een koe en die van een geit. In het eten van beide dieren zit caroteen, een geit zet dit om in vitamine A en een koe niet. Doordat de caroteen in vitamine A is omgezet kan het de melk niet meer zo geel kleuren als er kaas van gemaakt wordt. Vandaar dat geitenkaas witter is.

Maar wat zorgt er dan voor dat geitenkaas een hele andere smaak heeft dan kaas van koemelk? Dit is een andere stof in de geitenmelk met de naam carpinezuur. Dit geeft die specifieke geur en smaak aan de geitenmelk waardoor de kaas anders is maar toch ook weer heel mild smaakt. De smaak van geitenkaas kan je omschrijven als wat frisser en/of scherper dan kaas van koemelk.

De smaak van geitenkaas is zachter dan ooit. Dat heeft alles te maken met hoe de geiten gehouden worden. Vroeger leefde de bok tussen de geiten. Dit had invloed op de kwaliteit van de melk. Tegenwoordig worden de bokken het grootste deel van het jaar apart gehouden. De geiten geven hierdoor veel mildere melk. En dat zachte karakter proeft men natuurlijk terug in de kaas.

Geitenkaas bevat minder lactose dan kaas van koemelk. Hierdoor kunnen veel mensen geitenmelk en geitenkaas beter verdragen dan koemelk en kaas van koemelk. Ook heeft geitenmelk kleinere zogeheten vetbolletjes waardoor het beter verteerbaar is voor ons lichaam. Nu denk je al snel dat geitenkaas dan ook misschien minder vet bevat. Maar dat is niet zo. Geitenmelk en koeienmelk bevatten evenveel procenten vet, namelijk 48%. Dit was vroeger anders, toen kregen geiten niet hetzelfde kwaliteit eten als koeien dat kregen waardoor de melk ook magerder was.

Kom proeven

Hoogzandveld 38a
3434 EE Nieuwegein

Openingstijden

ma t/m do 09:00 - 18:00
vr 09:00 - 20:00
za 08:00 - 17:00

Bel ons

030 633 8671