Jouw Winkelwagen

Geen producten in je winkelmand.

Selecteer een pagina

Buitenlandse kazen in ons assortiment

Niemand weet wie de eerste kaas maakte, of waar dat gebeurde, maar ten tijde van de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen was kaas al een populair voedingsmiddel. Volgens de legende was er eens een herder in het Midden-Oosten die 10.000 jaar geleden verse melk vervoerde in de gedroogde maag van een geit. Onder invloed van de enzymen die van nature in de maag zitten (stremsel) en de warmte van de zon veranderde de melk in vaste (wrongel) en vloeibare (wei) delen. Deze jonge kaas zou gegeten zijn om de honger te stillen en werd zelfs lekker gevonden. Later zou men ontdekken dat deze manier van behandelen ook hielp om de melk te conserveren. Al doende leerde men de gefermenteerde melk op verschillende manieren te bereiden, om hem langer te kunnen bewaren en meer variatie in smaak te krijgen. De gebruikte methodes en de soorten kaas die werden gemaakt, werden vaak bepaald door de lokale omstandigheden. De verschillende technieken verspreidden zich over de hele wereld doordat mensen van de ene plaats naar de andere trokken.

Kom proeven

Hoogzandveld 38a
3434 EE Nieuwegein

Openingstijden

ma t/m do 09:00 - 18:00
vr 09:00 - 20:00
za 08:00 - 17:00

Bel ons

030 633 8671